В Україні відбуваються гігантські махінації з ПДВ

Поділитися:

У Міністерстві цифровий трансформації України повідомили про масштабні механізми з свідомо неправильного формування податкових кредитів по ПДВ для вітчизняного бізнесу. Через таких оборудок державний бюджет України втратив величезні суми грошей, як вказують представники міністертства.

Відзначимо, що нещодавно за дорученням президента України Володимира Зеленського Міністерство цифровий трансформації спільно з фахівцями Державної податкової служби, Офісу генпрокурора, Служби безпеки та Державної служби фінансового моніторингу провело спеціальне розслідування за підсумками якого були розкриті корупційні механізми викачування грошей.

Сьогодні ми представили перші результати такого аудиту, який був проведений силами СБУ при повному сприянні нового керівництва Мінфіну та Державної податкової служби“, – йдеться в повідомленні відомства.

Так, через корупційні схеми в системі ПДВ країна щомісяця втрачала грошей на 2 млрд гривень.

Також в Міністерстві підтвердили, що на поточний момент уряд повністю зупинив протиправні механізми по частині формування сум податкових кредитів по ПДВ.

Однак, як зазначили в Кабміні, такий успіх говорить лише про початок війни з корупцією в Україні.

Цікаво, що буквально 28 травня правоохоронні органи України провели масштабні обшуки через розслідування можливих махінацій в системі ПДВ.

Нагадаємо, що нова система блокування ПДВ знищує малий бізнес. Принаймні так стверджують бізнесмени після того, як Кабмін 11 травня змінив критерії до блокування накладних.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу