В Україні створять комісію з регулювання азартних ігор

Поділитися:

У Верховній Раді думки депутатів з приводу законопроекту про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор розходяться.

Так, багато хто з чиновників говорять, що цей проект закону відкриває безконтрольну можливість проведення азартних ігор і створює монопольну організацію, яка буде визначати правила такої діяльності.

Деяких депутатів не задовольнила підготовка авторів законопроекту до другого читання. Наприклад, дуже довго готувалися поправки і при розгляді на комітеті цілісної таблиці у слуг народу не було.

Однією з ключових помилок є створення окремого органу – Комісії з регулювання азартних ігор і лотереї. Всі гравці, які працювали або працюють якимось чином зараз, говорять про те, що це буде найбільш кримінальна структура. Саме вона буде вирішувати долю кожного організатора азартних ігор та притягнення до відповідальності.

Крім того, законопроект зараз не узгоджується з податковим законодавством України.

Нагадаємо, що в Україні ще в далекому 2009 році уряд Юлії Тимошенко заборонило гральний бізнес в країні. Його не було легалізували, однак заповзятливі бізнесмени все ж вели діяльність, але під виглядом інтернет-лотерей і ігрових онлайн-платформ.

Пройшли роки, в країні нова влада і знову постало питання про легалізацію грального бізнесу. У комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики стверджують, що закон приймуть до кінця 2020 року.

Раніше повідомлялося, що 30 червня 2020 року, в парламенті України пройде голосування за проект закону стосовно легалізації грального бізнесу. У разі прийняття закону, державний бюджет значно поповниться.

Якщо законопроект буде прийнятий, то азартні ігри будуть проводитися на території готелів на техніці, що відповідає міжнародним нормам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу