В Україні рекордно знижується поголів’я корів

Поділитися:

Молочна галузь в Україні показує найгірші результати за всі роки незалежності. Без державної допомоги країна взагалі може залишитися без молочної продукції. Про це заявив голова ради директорів Спілки молочних виробництв України Вадим Чагаровський.

За його словами, офіційна статистика про кількість виробленого молока є неправильною. Згідно з офіційними даними, щорічно в Україні виробляється понад 7 млн ​​т молока, але експерт упевнений, що такої кількості немає.

“Кількість поголів’я корів в Україні рекордно низька – 1,7 млн ​​голів. При цьому кількість молока чомусь різко збільшилася. Хоча за радянських часів в країні було 2,2 млн голів худоби, а молока вироблялося 5,5 млн т. У мене питання: які позитивні зміни відбулися в селі, щоб стверджувати про таку кількість виробництва молока? “- зазначає Чагаровський.

Експерт переконаний, що приватні господарства дають не більше 3,5-4 млн т молока на рік, тому і загальна кількість не може бути більше 6,2-7 млн ​​т.

Раніше повідомлялося, що Верховній Раді України пропонують узаконити ринок імітованих молочних продуктів. На офіційному сайті парламенту в четвер, 21 травня, з’явився текст законопроекту № 3516 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів, що імітують молоко і молочні продукти».

Нагадаємо, що в Австралії активно розвивають тваринництво, а саме – налагоджують торгівлю м’ясом британської білої корови. Все, щоб цей вид врятувати від вимирання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу