В Україні працюють майже 3 млн пенсіонерів

Поділитися:

За статистикою, на 1.07.2020 року в країні налічується 11,2 млн пенсіонерів. З них близько чверті працюють. 2,7 мільйона людей можуть і хочуть приносити користь і отримувати за це зарплату — таке рішення приймають і в 60, і навіть в 70 років.

В Україні пенсію виплачують без урахування виплачуваної зарплати. Винятки теж є, їх небагато, вони прописані в законодавстві. Також на цей рахунок є доступні роз’яснення Пенсійного фонду.

Працюючий пенсіонер кожен два роки отримує перерахунок — законодавчо визначено, скільки грошей він повинен отримувати з урахуванням всіх обставин. Також закон «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» зобов’язує пенсіонера повідомляти в ПФ про зміни, які стосуються виходу на роботу.

У ПФ кажуть про те, що важливо проконсультувати, якщо плани змінюються і пенсіонер хоче вийти на роботу або навпаки, звільнитися з неї при отриманні пенсії.

Раніше повідомлялося про те, що пенсії, як і штрафи, будуть нараховувати по-новому. Також важливо знати, що підвищення мінімальної зарплати з 1 вересня поточного року теж потягне за собою зміни в нарахуванні пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу