В Україні підвищили пенсії

Поділитися:

У Пенсійному фонді повідомили про новини для тих, хто зараз працює. Середня зарплата для розрахунку пенсій у квітні 2020 року вона скоротилася на 580 грн. Вона склала 9 325,9 грн. Це означає, що якщо зарплата працівника залишилося колишньою, то його пенсія в майбутньому за цей період може вирости. Це результат формульного підходу до розрахунку пенсій.

Від показника середньої зарплати залежить розмір пенсії. Якщо зарплата людини не впала, то при зниженні показника середньої заробітної плати по країні, розмір майбутньої пенсії може зрости.

Нагадаємо, розраховують пенсії виходячи з трьох змінних. Але самостійно це зробити вкрай важко – потрібно мати безліч табличних цифр. Точну суму пенсії кожної людини можуть обчислити в фонді, застосовуючи відповідну формулу.

Для розрахунку коефіцієнт заробітку, зіставляють дані про зарплату майбутнього пенсіонера і середнього розміру заробітної плати за кожен місяць. Якщо спрощено, то середню зарплату за три минулі три роки множать на співвідношення власної зарплати до середньої (тому при зменшенні СЗ по країні і зростає пенсія людини при інших незмінних складових), на кількість відпрацьованих років і на 1%.

Ми вже писали, що з 1 липня В Україні підвищується розмір мінімальної пенсії в зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для населення до 2118 гривень; що в Україні хочуть підняти мінімальну пенсію до 4 тисяч гривень і про те, що липні українських пенсіонерів очікує чергова індексація пенсій – виплати підвищать тим, хто не отримав доплати в травні.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу