В Україні паспортизували понад 19 млн гектарів земель

Поділитися:

В Україні підходить до своїх підсумків одинадцятий тур агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення, який раніше ініціювала державна установа «Інститут охорони ґрунтів України». Про це повідомляє вчений секретар установи.

За даними фахівця, дана процедура охопила період з 2016 по 2020 рік. Завдяки паспортизації відомство отримало унікальний матеріал показників родючості ґрунтів України.

Також за цей період було видано не менше 360 тисяч агрохімічних паспортів для ділянок.

«Замовникам видали пакет документів з докладною інформацією про кожного поле, а саме: показники родючості, ступінь забезпечення макро- та мікроелементами, наявність або відсутність забруднення”, – прокоментували у відомстві.

Нагадаємо, що можливість продажу землі громадянам інших держав обговорять на всеукраїнському референдумі. Про це під час зустрічі зі ЗМІ заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Як уточнив глава Мінагрополітики, референдум про продаж землі іноземцям повинен відбутися в нашій країні протягом 3-х років.

За його словами, інвестори-іноземці на поточний момент і в найближчому майбутньому мають можливість просто орендувати землю на тривалий термін. А продаж земель сільськогосподарського призначення обговорять всі українці на референдумі в найближчі три роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу