В Україні не залишилося картоплі на посадку

Поділитися:

В Україні стрімко розкупили майже всі сорти картоплі на посадку. Про це повідомляє директор єдиної приватної компанії по селекції картоплі в Україні «Чернігівеліткартопля».

За словами фахівця, відповідний сезон в державі вже завершився й основні замовлення по насінню відвантажили ще в період жовтня-листопада 2020 року.

Також він зазначив, що серед українських аграріїв найпопулярнішим сортом вважається сорт Нагорода, який зазвичай один з найбільш ранніх в сезоні.

“За зрілістю він перевищує всі європейські сорти. Ще однією його перевагою є те, що він дає непогані врожаї на півдні України в посушливих умовах”, – поділився директор.

Він вказав, що наразі аграрії змушені часто змінювати сорти для посадки, оскільки клімат в світі й Україні занадто швидко змінюється.

Нагадаємо, що на українському ринку харчових продуктів понад 50% ринку – фальсифікат. Про це повідомляє директор Асоціації постачальників торговельних мереж.

Він каже, що Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів не стежить належним чином за ситуацією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу