В Україні можуть запровадити податок на цукор

Поділитися:

В Україні законодавці виступили з пропозицією щодо запровадження податку на цукор.

Ініціатор, голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, заявляє про шкоду вживання газованих напоїв із великим вмістом для на здоров’я українців, особливо малолітніх громадян.

Він посилається на досвід інших країн, які в боротьбі з ожирінням і цукровим діабетом, встановлюють відповідний акциз, подекуди він становить 45%. Так, у низці держав ЄС виробники досить швидко адаптувалися до нових правил, зменшивши вміст цукру у напоях до рівня, що дозволяє уникати сплати акцизу. Такі податки є в 65 державах. У цьому списку також Польща, Ізраїль, Казахстан (акциз саме в цій країні буде на рівні 45%).

«Згідно з доповіддю ВООЗ, збільшення ціни на солодкі напої навіть на 20% призводить до зниження їх споживання та сприяє переходу споживачів на здоровіші альтернативи», — запевняє нардеп.

Радуцький закликав фахівців та парламентарів обговорити дану ініціативу.

Варто додати, що у вересні вартість цукру збільшилася в порівнянні з серпневими цінами. Зокрема, середнє значення вересневого індексу ФАО – 121,2 п., А це на 0,6 пункту більше, ніж у серпні.

Також ми писали, що на тлі зростання попиту на спирт світові ціни на цукор побили чотирирічний рекорд, повідомляє агентство Bloomberg.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу