В Україні хочуть збільшити ліміт на посилки з-за кордону

Поділитися:

У Верховній Раді України на розробці знаходиться законопроект, суть якого полягає в збільшенні встановленого ліміту на безподаткове відправлення міжнародних посилок. На цю мить кордон знаходиться на позначці 100 євро, планується, що він підвищиться на 50 євро. Приводом для законопроекту стало помітне зменшення кількості посилок з-за кордону. Своєю чергою на зменшення доходів стали скаржитися і компанії-перевізники, як українські, так і міжнародні.

Тим часом експерти відзначили факт активізації так званих сірих схем ввезення товарів на українську територію. Це стало приводом для народних депутатів ініціювати зміну ліміту. З досвіду інших країн, такі заходи дозволяють збільшити відрахування в бюджет. Така пропозиція отримала підтримку в експрес-перевізників і національних поштових операторів. Також позитивно поставилися до змін і профільні асоціації.

Раніше повідомлялося про те, що міжнародні посилки з особливою ретельністю перевіряє митниця. Співробітники Державної митної служби України починаючи з десятих чисел жовтня організували особливо прискіпливі рейди по місцях міжнародного поштового обміну (ММПО). Посилки, які наші громадяни чекають з-за кордону, можуть додивлятися тижнями.

Також ми писали про те, що Держмитницю очолив ІТ-шник.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу