В оточенні Юлії Тимошенко почалися обшуки

Поділитися:

Силовики проводять обшуки у фірмах, які пов’язані із оточенням лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко, пишуть ЗМІ, посилаючись на джерела у Національній поліції. Як зазначається, слідчі дії почалися через затримання 13 серпня голови Державної Продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка. Він та його заступниця Олена Волкова пов’язані з Тимошенко.

За інформацією поліції, Власенко фігурує у кримінальній справі про розтрату майна Державної Продовольчо-зернової корпорації . За версією слідства, за одержані під державні гарантії уряду кредити він здійснював закупівлі зернових через фіктивні підприємства, постачаючи їх низці компаній за нижчими від ринкових. Станом на серпень дебіторський борг цих компаній перед Державною Продовольчо-зерновою корпорацією становив понад 57 млн доларів.

ЗМІ пишуть, що Андрія Власенка призначили наприкінці минулого року нібито в обмін на голосування «Батьківщини» за держбюджет, а нині хочуть поставити свою людину на грошово-зернові потоки.

Раніше Служба безпеки України викрила корупційну схему на закупівлі запчастин до локомотивів.

Також ми писали, що у Київському комунальному об’єднанні зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» співробітники Державної фіскальної служби проводять обшуки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу