В Офісі Президента вимагають прискорити реформу митниці

Поділитися:

В Офісі президента завили, що Володимир Зеленський провів робочу нараду з головою Державної митної служби Павло Рябікін про хід реформування відомства. Відомо, що глава митниці відзвітував перед президентом про поточні справи і проблеми свого відомства, а також про виконання планів наповнення державного бюджету на 2021 рік.

Крім того, президент порушив питання про реформування Держмитній служби. Зокрема, розглядалися такі кроки:

  • перехід на нові технології і диджиталізацію,
  • спрощення та гармонізація митних процедур,
  • ставки мит з європейським законодавством,
  • навчання і тестування персоналу,
  • поліпшення матеріально-технічної бази.

Президент Зеленський зазначив, що реформа митної служби спрямована на відхід від складних бюрократичних процедур, які часто стають полем для корупції.

“Потрібно прискорити реформування Державної митної служби. Українська митниця повинна перестати бути годівницею для малих і великих корупціонерів і воротами для контрабандистів, а стати прозорим, зрозумілим і зручним сервісом для підприємців і громадян”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що в логістичній компанії Zammler розповіли про те, що зараз з боку митниці немає обмежень щодо товару, який експортується, тому актуальним є питання акредитації. У митно-брокерському відділі компанії говорять, що є різні способи для її отримання. Наприклад, за допомогою особистого кабінету це можна зробити за 15 хвилин.

Раніше повідомлялося, що президентський проект закону про відновлення довіри до конституційного виробництва знятий з розгляду самим його автором – Володимиром Зеленським. Український президент вирішив, що законопроект потребує доопрацювання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу