В НКЦПФР розповіли, на що будуть запускати біржові індекси

Поділитися:

У Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) заявили, що у 2022 році може початися торгівля біржовими індексами на товари в Україні.

«Сьогодні народжуються індекси на основні види товарів на ф’ючерсних ринках. Дуже хочемо, щоб вже в наступному році були індекси і торгівля на індекси», — зазначив член Нацкомісії.

У якості першого кроку він представив композитний індекс на хвойні лісоматеріали, який заплановано на початок 2022 року та індекс М + 1 на електроенергію від Української енергетичної біржі (УЕБ).

Крім того член НКЦПФР сподівається, що будуть індекси на газ, а індекс на електроенергію буде публікуватися і на «Операторі ринку».

«Індексний торгівля вже на підході, що дозволить банкам брати участь в торгах і пропонувати учасникам хеджування ризиків. Композитний індекс ще не є базисом торгівлі, проте ми успішно прагнемо до мети», — підкреслив він.

Раніше ми повідомляли, що на світовій біржі падають фондові індекси Західної Європи. Так, рівень зведеного індексу найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 опівдні отримав мінус 0,5 відсотка, досягнувши 473,44 пункту.

Також зазначалось, що в Україні НКЦПФР було вперше допущено до обігу іноземні цінні папери за ініціативою АТ «Українська біржа», що є оператором організованого ринку капіталу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу