В НБУ назвали найпопулярніші методи шахрайства з платіжними картами

Поділитися:

З огляду на те, що в Україні вчасно карантину зросла кількість фінансових операцій за безготівковим розрахунком. При цьому найпопулярнішим видом шахрайства з платіжними картками як і раніше залишається соціальна інженерія та телефонні афери.

У прес-центрі Національного банку України закликають нікому не повідомляти свої персональні дані, PIN-коди карток, три цифри на зворотному боці картки, термін дії кредитки. Також не рекомендує давати одноразові СМС-паролі від банків.

Разом з тим в Департаменті платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України уточнили, що головне запам’ятати, що якщо клієнт сам банку нічого не доручав, ніхто з банку не буде дзвонити з уточненням будь-якої інформації для розблокування картки.

“Якщо такий дзвінок надійшов, типу від банку або Служби безпеки, або навіть буде досить співробітником НБУ – знайте, що це 100-відсоткові аферисти”, – сказав глава департаменту Олексій Шабан.

Нагадаємо, що в 2019 році Верховна Рада прийняла нову редакцію закону про Національний банк України. Згідно з цим законом, Національний банк стане регулятором ринку небанківських фінансових послуг в рамках «поділу», тобто розподілу повноважень національних фінансових послуг між НБУ і Національними цінними паперами та Комісія фондового ринку.

Також ми писали про те, що Національний банк України спростив процедуру закриття поточних банківських рахунків ФОП, які припиняють свою діяльність.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу