В Мінінфраструктури перейнялися зарядками для електрокарів

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури України обговорили можливість розміщення додаткових електрозаправок на вітчизняних дорогах для зручності власників сучасних електромобілів. Про це стало відомо за підсумками останньої наради відомства, передає прес-служба міністерства.

Відзначимо, що така можливість обговорювалася в рамках діалогу про реалізацію будівельних норм “Планування і забудова територій”.

У відомстві зазначили, що зважаючи на сьогоднішні сучасні тенденції дуже важливо, щоб якомога більше водіїв поступово стали користуватися саме електромобілями.

Для цього уряд вирішив підготувати потрібні умови і потурбуватися щодо створення додаткових електрозаправок, що в свою чергу передбачає деякі зміни в частині забудови територій.

“Якщо ми хочемо рухатися в майбутнє, електротранспорт та електрозарядкі, повинні бути такою ж невід’ємною частиною нашого життя, як магазини чи звичайні АЗС“, – йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

На даний момент в Україні офіційно зареєстровано понад 20 тисяч електромобілів. Лише з початку 2020 року на облік поставили 3,5 тисячі електрокарів.

Варто нагадати, що громадяни України не втратять можливість купувати електричний транспорт, зокрема електромобілі, без сплати ПДВ і мита. Роз’яснення з цього приводу дали в Державній митній службі України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу