В КСУ розповіли про закрите засідання щодо ринку землі

Поділитися:

2 листопада Великою палатою Конституційного суду було продовжено розгляд конституційного подання народних депутатів про ринок землі. Однак його суть зводиться виключно до тлумачення положень Конституції – землі як основного національного багатства.

За словами одного з суддів КСУ, невідомо, коли саме це питання буде включено до порядку денного. У той же час суддя КСУ звернув увагу на те, що внесена до порядку дня 2 листопада слухання за конституційним поданням про землю “зводиться до тлумачення землі як основного багатства”.

“Тлумачення поняття” земля “як об’єкта права власності не є ключовим у цій виставі. Мова не йде про скасування чогось, мова йде про тлумачення норм Конституції”, – пояснив суддя, підкресливши, що це подання вже давно знаходиться на розгляді КСУ.

Нагадаємо, що в Україні починається довгий процес судових розглядів стосовно ринку землі. Так, Велика палата Конституційного суду перенесла розгляд справи за поданнями 48 народних депутатів України щодо конституційності закону про ринок землі на невизначену дату.

Раніше повідомлялося, що стало відомо скільки заробляє в місяць глава Конституційного суду в Україні. Про це свідчать дані з реєстру декларацій НАЗК.

Зокрема, глава КСУ Олександр Тупицький отримував в 2019 році не менше 371 тисячу гривень на місяць. При цьому інші члени найвищого судового органу також заробляли набагато менше – приблизно 335 тисяч гривень на місяць.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу