УЗ закупить запчастини у росіян, за ціною в 7 разів вище звичайної

Поділитися:

З фірмою з Російської Федерації має намір підписати договір філія залізниці «Придніпровська залізниця». Відомо, що сума договору становить 25 млн гривень. Крім цього, вартість деталей в 7 разів перевищує ринкову вартість. Такі висновки зробили фахівці сайту публічних закупівель Prozorro.

Йдеться про накладки для електрорухомого складу залізниці. Так, за умовами тендеру, компанія-переможець зобов’язується до кінця 2020 року поставити філії УЗ нову продукцію.

Ще на стадії запитань і відповідей, одна з компаній заявила, що така кількість накладок можна купити в 7 разів дешевше.

«Ми виготовляємо накладку і маємо можливість запропонувати її саме з такими показниками, які вказані в технічному завданні. Але ми звернули увагу на те, що зазначена вами очікувана вартість майже в сім разів перевищує реальну ринкову вартість цієї продукції, – сказано в зверненні до тендерного комітету одного з учасників. – Дана продукція з наведеними характеристиками не може стільки коштувати !!! Середня ринкова вартість будь-яких накладок струмоприймачів, представлених на ринку України, з будь-яких матеріалів становить 2000-2200 грн. Можливо, при складанні бюджету закупівлі сталася помилка? Інакше, складається враження, що в очікуваної вартості закладений великий розмір корупційної складової ціни … Чи справді сталася помилка, або ви свідомо збираєтеся придбати дану продукцію в сім разів дорожче? ».

На таку заяву в тендерному комітеті відповіли, що купувати будуть у того постачальника, який запропонує найменшу вартість.

Нагадаємо, що за інформацією в системі Прозорро, фінансове управління Генерального штабу Збройних сил України за результатами тендеру уклало угоду з компанією “Май-час” на придбання іменних ручок на 308,24 тисяч гривень.

Відомо, що на таку суму планують купити 80 ручок.

Раніше повідомлялося, що Східний апеляційний суд прийняв рішення, яке тільки підтвердило більш раннє, прийняте іншим судом Донецької області – Господарським. Йдеться про рішення, винесене 27.07.2020 р з приводу боргових зобов’язань державної компанії «Укрзалізниця» щодо заборгованості «Ощадбанку». В даному випадку українська компанія виступає в ролі правонаступника Донецької залізниці.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила