УЗ купила лімузини

Поділитися:

У Наглядовій раді компанії “Укрзалізниця” повідомили, що УЗ замість того, щоб відремонтувати власні потяги, купила два лімузини марки Audi А8 Long. Кожен з них коштує близько 4,5 млн гривень. За даними членів наглядової ради “УЗ”, закупівля автомобілів ретельно приховувалася колишнім главою компанії Євгеном Кравцовим, який, власне, і купив машини.

“Покупку оформили без тендеру, а купили через страхову фірму, засновником якої значиться філія” Одеська залізниця “. Після цього машини перекинули на баланс Одеської дороги, але боялися експлуатувати через що почався резонансу. В результаті, машини стояли в гаражі, припадали пилом , на одній з них зіпсувався акумулятор. Ходять чутки, що машини призначалася для обслуговування одного з перших осіб України часів минулої влади “, – розповіли в наглядовій раді.

Відомо, що по цій афері з лімузинами наглядова рада запросила аудиторську перевірку. Були виявлені численні порушення, проте, протягом пів року результати перевірки так і не передавали в правоохоронні органи. Тільки в кінці серпня матеріали були передані в НАБУ.

Нагадаємо, що прес-служба «Укрзалізниці» заявила про те, що з 14 вересня припиняє продаж квитків на станціях Ніжин, Носівка, Волочиськ, Чоп, Ларга, Славута-1. Відомо, що таке рішення було прийнято спільно з Державною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Раніше повідомлялося, що новий глава «Укрзалізниці» повідомив про те, що незабаром компанію очікує переформатування. Володимир Жмак вважає, що вже зараз вантажні перевезення можна виділити в окрему бізнес-одиницю, а також створити ще три підрозділи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу