Уряд відмовляється підвищувати медикам зарплату

Поділитися:

З 1 вересня 2020 року в Україні медикам піднімуть зарплати максимум на 3,5 тисячі гривень.

У Міністерстві охорони здоров’я кажуть, що показники зарплати медиків за всі роки незалежності України – ганебні. При цьому, в МОЗ вважають, що поступово рівень окладів потрібно виводити на гідний показник, в межах 25 тисяч гривень.

Разом з тим, тут розуміють, що підняти зарплату до такого рівня буде вкрай непросто. Однак, якщо враховувати, що за всі минулі роки медикам зарплати не підвищували, то зараз чиновники взялися за це питання і мають намір відстоювати права медперсоналу.

Нещодавно ми писали, що з 1 вересня 2020 року медичним працівникам буде підвищено заробітну плату на 25, 50 і 70 відсотків. Підвищення зарплат буде залежати від їх категорії. Кошти на підвищення зарплат уже закладені в державний бюджет.

Також ми повідомляли, що українська влада в повному обсязі перерахували всі виплати в розмірі 300 відсотків для медичних працівників України, які працювали з людьми зараженими коронавирусной інфекцією нового типу, а обласні центри, в свою чергу, відзвітували в майже повну виплату коштів медпрацівникам за березень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу