Уряд стабілізує ціни на гречку

Поділитися:

У квітні в Україні стабілізували ціну на гречку — крупу, по якій можна відзначати прихід кризи. Зокрема, протягом квітня вартість кілограма гречки знизилася приблизно на 0,4% і на початок травня середня ціна — близько 40 гривень за кілограм крупи. Такі дані оприлюднили в Мінекономрозвитку України.

Серед причин, які дозволили стабілізувати ціну, в міністерстві назвали новий напрямок державної підтримки аграріїв, який ввели вже у 2021 році. Стимулюючи виробництво гречки, держава сприяє не тільки зниженню вартості, але також і поліпшенню продовольчої безпеки в цілому. Програма була націлена й на підвищення доступності цього незамінного для українців продукту широкому колу населення.

Раніше повідомлялося, що експерти прогнозують зростання цін на продукти харчування. В першу чергу виробники продуктів харчування відзначають зміни у сфері логістики, причому в погану сторону. Також криза торкнулася і ринка праці.

Ми писали й про те, що за період карантину, який був оголошений в березні 2020 року, українці стали набагато менше витрачати на продукти харчування. Загалом громадяни навчилися економніше харчуватися і менше викидати їжі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу