Уряд надаватиме переселенцям іпотеку за рахунок кредиту від німців

Поділитися:

Уряд надаватиме переселенцям іпотеку за рахунок кредиту від німців: на цей час Кабмін вже затвердив відповідний порядок пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Відзначимо, що мова йде про реалізацію державної програми “Надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам”. Кошти будуть надані за рахунок гранту KfW.

Програма передбачає, що переселенці можуть отримати вигідні умови іпотечного кредитування з виплатою 3% річних, терміном до 20 років. Загальний розмір кредиту на одну людину становить 40 тисяч євро.

Всього уряд збирається дати кредити 680 таким сім’ям. Для того, щоб отримати гроші, потрібно стати в відповідну чергу в реєстрі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та його регіональними управліннями.

Нагадаємо, що в Україні набув чинності закон, що передбачає реструктуризацію валютних позик. Як повідомляє Офіс президента, доларові борги позичальників будуть перераховані на гривневі, які віддавати можна буде протягом 10 років.

Тепер громадяни, які були не в змозі розрахуватися за валютними кредитами в 2008-му і 2014-му році через девальвацію гривні, зможуть це зробити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу