Уряд анонсував запуск накопичувальної пенсії

Поділитися:

Глава Кабінету міністрів України заявив, що незабаром пенсіонерів очікують нововведення. Так, очікується початок експериментального впровадження накопичувальної системи пенсій. Відбудеться це в 2021 році.

Відомо, що реформа накопичувальної пенсії не буде шоковою, якщо її вводити поступово, хоча українцям доведеться за неї платити. Так, єдиний соціальний внесок становитиме близько 2%.

“Ця реформа не буде такої шокової, якщо почати в експериментальному режимі робити персоналізовані накопичення для людей. 2% від єдиного соціального внеску, 2% від плати, яку людина платить. Фіксувати на прізвище і таким чином почати ось цей третій етап пенсійної реформи, коли пенсії будуть персоніфіковані “, – зазначив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що Денис Шмигаль в своєму виступі на одному з бізнес-форумів поділився своїми думками з приводу майбутнього нашої країни. Так, серед головних пріоритетів у розвитку він назвав створення накопичувальної пенсійної системи, Фондового ринку, а також концесійних доріг. Багато в чому прем’єр грунтувався на демографічному прогнозі України.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Пенсійного фонду України заявили, що мінімальна пенсія підвищилася на 110 гривень. При цьому, перерахунок виплат уже здійснено для 1,6 мільйона пенсіонерів.

Відомо, що підвищення мінімальної пенсії відбулося в наслідок підписання закону про збільшення мінімальної зарплати до рівня 5000 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу