«Укртранснафта» шукає замовників на транспортування СЗН

Поділитися:

«Укртранснафта» хоче поновити транспортування нафтопродуктів магістральним нафтопродуктопроводом «Самара – Західний напрямок». Оголошено пошук потенційних замовників даної послуги.

Про це повідомляє пресслужба державної компанії.

Зазначається, що вже одержано необхідні дозвільні документи. При цьому переваги надаватимуть замовникам, здатним гарантувати наступні вимоги:

  • замовити послуги із транспортування нафтопродуктів у довготривалій перспективі на умовах «качай або плати», щонайменше на один рік;
  • транспортувати нафтопродукти щомісячним обсягом у щонайменше 100 тисяч тонн нафтопродуктів, що еквівалентно 1,2 млн тонн нафтопродуктів за рік;
  • оплатити послуги на умовах 100% передоплати вартості транспортування гарантованих обсягів, щонайменше 100 тис. тонн на місяць;
  • страхувати ризики втрати прийнятих до транспортування нафтопродуктів через зловмисне пошкодження нафтопродуктопроводу;
  • повне розкриття відомостей щодо кінцевих бенефіціарних власників для проведення аналізу можливого застосування до нього або пов’язаних з ним осіб санкцій.

Зараз нафтопродуктопровід заповнений дизпаливом третіх осіб, тому основна вимога для потенційних замовників послуг – гарантування наявності у власності нафтопродукту, який необхідний для забезпечення безперервного технологічного процесу транспортування (технологічного обсягу), в обсязі 70 тисяч – 140 тисяч тонн, залежно від маршруту.

Тарифи на транспортування, зберігання та відвантаження (наливу) нафтопродуктів наступні: від 7 доларів за тонну (без урахування ПДВ, від кордону Білорусі до ЛВДС Новоград-Волинський) до 15 доларів за тонну (від кордону Білорусі до ПЗП Нірбогдань чи Тисауйварош в Угорщині).

Заявки приймають до 13:00 30 грудня поточного року.

Раніше ми писали, що «Укртранснафта» планує відновити постачання дизпалива з Росії та Білорусі трубопроводом «Самара – Західний напрямок».

Нагадаємо, АРМА, за підсумками конкурсу, вирішила передати заарештовану судом частину нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок» в управління «Укртранснафті».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу