Україна буде купувати дизпаливо у Росії з трубопроводу «Самара – Західний напрямок»

Поділитися:

«Укртранснафта» планує відновити постачання дизпалива з Росії та Білорусі трубопроводом «Самара – Західний напрямок». Для цього у своїй організаційній структурі вже створено окремий департамент. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Керівництво компанії запевняє, що при відновленні роботи трубопроводу надаватиме від 1 до 2,5 мільйонів гривень щомісячного доходу державі. Водночас в «Укртранснафті» визнають необхідність врегулювання низки питань і отримати дозволи від Антимонопольного комітету, НКРЕКП, Держводагентства та Держпраці.

Нагадаємо на минулому тижні АРМА, за підсумками конкурсу, вирішила передати заарештовану судом частину нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок» в управління «Укртранснафті».

Раніше повідомлялося, що в Україні знову дорожчає бензин і дизпаливо. Різниця в ціні залежала від конкретної мережі. Так, «Укр-Петроль» підняла ціну на дизельне паливо на 70 копійок, а на різні види бензину — від 60 копійок. А мережа «Татнафта-АЗС-Україна» підняла ціни на 72-90 копійок.

Також ми писали й про те, що держава ліцензіями на паливо заганяє аграріїв «в тінь».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу