«Укрнафту» позбавили ліцензії на Бориславське родовище

Поділитися:

Днями компанія “Укрнафта” змушена була згорнути всі роботи на п’ятистах свердловинах з видобутку вуглеводнів на Бориславському родовищі нафти.

Про це 20 жовтня заявили в прес-службі ПАТ “Укрнафта”.

Як повідомляють в компанії, на днях за позовом Держслужби геології і надр України (Держгеонадра) Окружний адмінсуд Києва виніс рішення повністю на користь позивача, тобто держави в особі Держгеонадр. Спеціальний дозвіл, раніше отриманий “Укрнафтою” на видобуток вуглеводнів на родовищі в Бориславі анульований.

У компанії заявляють про зупинку вакуумно-компресорних станцій і всієї програми охорони міста Борислава від можливого витоку газу і нафти прямо в міські квартали, у двори і будинки жителів Борислава. У компанії про подробиці заявили наступне:

“Чиновники в Києві, приймаючи рішення, яке веде до техногенної катастрофи в місті нафтовиків, мабуть, не чули про гіркий досвід 1972 року – вибух газу в підвалі будинку № 12 на вул. В. Великого в Бориславі. Однозначно, ні нафтовики, ні місто не можуть змиритися з таким абсурдним рішенням. Тому «Укрнафта» готує відповідну апеляцію, також апеляцію зі свого боку готує Бориславська міська рада».

Нагадаємо, глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв розраховує, що незабаром у компанії вийде все-таки реалізувати довгоочікувану ідею розділити активи найбільшої в Україні нафтовидобувної компанії «Укрнафта» між державою і приватними акціонерами, основним серед яких виступає Ігор Коломойський.

Також раніше ми писали про те, що компанія «Укрнафта» за перше півріччя 2020 року одержала збитків на суму 2,595 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу