«Укренерго» звернулося до міжнародного арбітражу проти РФ

Поділитися:

НЕК «Укренерго» буде судитися з Російською Федерацією з приводу тих об’єктів, які були на території Криму та які захопила Російська Федерація. Таку заяву зробила пресслужба компанії.

20 жовтня розпочався новий етап судових слухань – Арбітражний суд розпочав розгляд позову. Загальна сума, яка стоїть у позовній заяві – це трохи більше ніж 527 млн євро або 626,5 млн доларів.

Також у повідомленні пресслужби йдеться про те, що арбітраж порушений через те, що РФ порушила існуючі на той час домовленості між Кабміном України та урядом РФ стосовно заохочення, а також взаємного захисту інвестицій, які було укладено у 1998 році. Арбітражний трибунал проходить у Парижі, його було сформовано у цій справі 27.03.2020 р.

Раніше повідомлялося, що «Укренерго» буде залучати кредити. Вказується, що в перспективі це допоможе забезпечити виконання Меморандуму щодо ринку «зеленої енергетики».

Також ми писали про те, що «Укренерго» приєдналося до глобального договору ООН. Оператор системи передачі електроенергії — ПрАТ «НЕК “Укренерго”» — підписав надзвичайно важливий договір. Йдеться про Глобальний договір ООН в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу