«Укренерго» проведе аукціон перетинів імпортного струму за спрощеною процедурою

Поділитися:

«Укренерго» оголосило місячний аукціон з розподілу доступу до пропускної спроможності міждержавних перетинів на листопад цього року. Це дозволить учасникам енергоринку купити відповідну потужність перетину для імпорту електроенергії з Білорусі, повідомляє «Перший Діловий».

Такий крок спричинений судовою ухвалою на користь компанії ДТЕК Західенерго.

Відзначимо, що компанія через суд домоглась припинення дії окремих положень порядку розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів, який був затверджений Нацкомісією з регулювання енергетики у квітні минулого року.

Положення обмежували концентрацію транспортних потужностей електроенергії в одних руках, щоб не допустити одного учасника при здійсненні імпорту-експорту електроенергії. Тоді ДТЕК заявляв, що це порушує його права в Бурштинському енергоострові через небезпеку порушення підписаних експортних контрактів. 90% цієї умовної території електроенергії виробляє Бурштинська ТЕС, яка входить до ДТЕК Західенерго.

Раніше ми повідомляли, що «Донбасенерго» не зміг відсудити у ДТЕК «Донецькі електромережі» 2 мільярди 220 мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу