«Укренерго» пропонує збільшити тариф на передачу електроенергії в три рази

Поділитися:

Компанія “Укренерго” хоче з 1 листопада 2020 року підвищити тариф на передачу електроєнергіі майже в 2,7 рази – до 640,48 гривень за МВт-год (раніше було 240,23 гривень за МВт-год).

На порталі підприємства сказано, що пропонується встановити такий тариф для об’єктів “зеленої” металургії на рівні 108,33 гривень за МВт-година на підставі прогнозованих обсягів виробництва компаніями, які входять в список споживачів.

Також тут уточнили, що колишній тариф тягне за собою дефіцит коштів для виконання своїх обов’язків в розмірі 9,95 мільярда гривень.

Нагадаємо, що Верховна Рада України проголосувала за законопроект № 3960. По суті, мова йде про зміну державного бюджету на 2020 рік і, зокрема, про схвалення кредитування в електроенергетиці. У пояснювальній записці до цього законопроекту сказано, що позитивне рішення дозволить МФО отримати кредит, щоб компанії державного сектора економіки могли поповнити оборотний капітал. Це були тільки компанії, які займалися виробництвом і (або) передачею електроенергії.

Зокрема, одним з таких суб’єктів була компанія «Укренерго», яка планувала взяти гроші у МФО для того, щоб розрахуватися з боргами, що накопичилися перед виробниками електроенергії з ВДЕ.

Також повідомлялося, що «Укренерго» заявило, що в першій половині 2020 року зазнало збитків в 17 мільярдів доларів через платежів за «зеленим тарифом». Зокрема, в якості основної причини збитків були названі особливі зобов’язання (ПСО) для компенсації дефіциту державного підприємства гарантованого покупця. Їх доручили «Укренерго», щоб виділяти кошти виробникам електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу