«Укренерго» недоотримає 100 млн гривень через «зелених»

Поділитися:

У Верховній Раді України був прийнятий Закон, який регулює тарифи на електроенергію для металургійних підприємств відповідно до рівня викиду СО2. Ті підприємства, у яких викид знижений, отримають більш вигідні (низькі) тарифи.

Таким чином в Національній енергетичній компанії «Укренерго» вже підрахували збитки. У 2020-му компанія недоотримає близько сотні мільйонів гривень, і це буде саме через цього закону. Річ у тому, що в країні є досить багато підприємств, які належать до розряду «зелених» в металургійному секторі.

«Якщо ми говоримо про 2020-й рік, то негативний ефект від цієї норми буде, за нашими оцінками, до 100 мільйонів», — зазначив керівник «Укренерго».

Також в «Укренерго» порахували нерівними умови для споживачів і поспішили висловитися з цього приводу. Пільга для так званих зелених підприємств все одно в загальному буде оплачена іншими споживачами. Це означає, що вона ляже тягарем на інших, і це необов’язково будуть виробничі підприємства, а цілком можуть бути й такі споживачі як школи, лікарні, підприємства малого і середнього бізнесу.

Раніше повідомлялося, що українці платять за електрику більше, ніж жителі європейських країн.

Також ми писали про підвищення цін на електрику для малого бізнесу в столиці України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу