Українцям розповіли, як підтвердити пенсійний стаж

Поділитися:

В українців з неправильно оформленими трудовими книжками виникають проблеми з Пенсійним фондом. Однак свій страховий стаж можна підтвердити через суд.

У Міністерстві соціальної політики розповіли, що була ситуація, коли жінка доводила, що свого часу їй не поставили круглу печатку на першій сторінці трудової книжки, а потім в Пенсійному фонді намагалися довести, що трудова недійсна.

Зараз у відомстві пояснюють, що якщо немає першої компанії, яка видавала трудову, то потрібно йти в інші, де стаж можуть підтвердити. І найкраще це зробити через суд.

Нагадаємо, в 2021 році українці в черговий раз підвищать пенсії. Це станеться в три етапи. Перший етап відбудеться в березні – зростання складе 15 відсотків. Підвищення мінімальної заробітної плати безпосередньо вплине на розмір пенсійних виплат.

Також варто зазначити, що перевірка державних виплат – обов’язкова міра, щоб в подальшому допомагати найбільш незахищеним верствам населення. Незабаром Міністерство соціальної політики перевірить тих, хто отримує пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу