Українцям підказали, як заощадити на опаленні

Поділитися:

Українські експерти заявляють, що після проведення місцевих виборів тарифи на газ в країні виросли практично на третину. Однак, це ще не межа.

Відомо, що тарифи на газ в Україні будуть рости як мінімум до лютого 2021 року, а то і аж до закінчення опалювального сезону. В даний час неможливо точно спрогнозувати, наскільки серйозним виявиться зростання цін.

Слід зазначити, що підвищення тарифів буде поступовим, і воно точно тривати до кінця поточної зими. Це залежить не тільки від опалювального сезону в країні, але і від того, якою буде зима, а також від цін на Українській енергетичній біржі.

“В даний час на УЕБ ціни на блакитне паливо жовтня та листопада встановлено приблизно в однаковому діапазоні – близько 6 500 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ. Зараз спостерігається певна динаміка до зростання. Неможливо точно сказати, коли ціни досягнуть межі і почнеться зниження. Це точно трапиться не раніше лютого 2021 року “, – пояснюють фахівці.

Нагадаємо, що 80% складової вартості тепла буде залежати від кінцевої ціни на газ. Відомо, що певного тарифу на газ на даний момент немає. І, природно, багатьох людей перспектива невідомості дуже лякає.

Раніше повідомлялося, що оператор ГТС вже отримав перші три рішення судів у справах щодо заборгованості трьох облгазів. Заборгованість ця накопичилася на суму, що перевищує 235 млн гривень. Таке повідомлення зробила прес-служба компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу