Українці надають перевагу торгівлі з Китаєм замість Росії

Поділитися:

Україна нарощує темпи торгівлі з Китаєм, при цьому зменшуючи цей же параметр щодо РФ. У серпні Китай вийшов на позицію головного торгового партнера України, а товарообіг виріс на 13%.

За період з січня по серпень 2020 року експорт України в Китай вийшов на позначку 4,3 млрд доларів. А у 2019 році за такий же період експорт в грошовому вираженні склав на 2 млрд менше.

У порівнянні з минулим роком серпневий показник експорту трохи знизився — на 1,6%, і це з урахуванням коронавірусної кризи, яка вирувала у всьому світі.

Крім Китаю Україна активно торгує з Росією, Німеччиною та Польщею, Білоруссю. Настільки низьке падіння експорту на тлі всіх коронавірусних обмежень прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив як позитивний факт і підтвердження динаміки розвитку торговельних відносин.

Раніше повідомлялося про суперництво України та Китаю на європейському ринку меду. Обидві країни постачають мед давно, український мед в Європі купують охоче.

Також ми писали про зацікавленість Китаю українською енергетикою. Спільні проекти в цій сфері можуть бути вигідні для української економіки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу