Українці стали менше брати кредитів в гривні

Поділитися:

Портфель гривневих кредитів, які банки дали громадянам України, за перший місяць осені 2020 року зменшився приблизно на 1,3%. У грошовому відбитті всі кредити склали близько 173,5 млрд гривень. Тим часом в НБУ відзначили, що банки були готові дати більше кредитів, однак попит на них впав.

Валютні кредити теж знизили свою популярність: за вересень їх було видано на загальну суму близько 1,5 млрд доларів, що в порівнянні з серпневим портфелем менше на 2,5%. Також зменшилися і показники бізнес-портфелів кредитів — у гривні на 0,4%, а в валюті — на 11,1%.

Раніше повідомлялося про те, що за вересень в Україні стало менше банків і фінансових компаній з небанківського спектра. Банк «Аркада» був позбавлений ліцензії, ще чотири компанії завершили діяльність самостійно.

Також ми писали про те, що близько 80% українських пенсіонерів живуть за межею бідності. За словами уповноваженого з прав людини, зростання оплати праці рухається вкрай повільно. Цей фактор сприяє тому, що багато українців працюють відразу на декількох роботах, щоб забезпечити собі або своїй сім’ї все необхідне.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу