Українці повернуть державі субсидії і пільги

Поділитися:

Депутати Верховної Ради зареєстрували проект закону № 3551 «Про внесення змін до Закону України” Про судовий збір “щодо забезпечення стабільного виконання законодавства про верифікації державних виплат», який спрощує процес стягнення неправомірно отриманих пенсій, субсидій та пільг у жителів країни.

На даний момент, перевірка даних про громадян, які отримують пільгу здійснюється в 3 етапи:

превентивна верифікація – в режимі реального часу, коли людина звертається за державною допомогою;
поточна верифікація – в процесі призначення допомоги;
ретроспективна верифікація – після виплат від держави.

Далі виконується додаткова перевірка і встановлюється, чи повинна людина повернути отримані гроші.

«У разі виявлення недостовірної інформації, на підставі якої було призначено, нараховані та / або здійснені державні виплати, органи, що здійснюють їх, направляють таким реципієнтам вимогу про повернення неправомірно або надмірно отриманої державної виплати», – пояснюють у відомстві.

При незгоді з рішенням, пільговик може оскаржити його в судовому порядку. Відомо, що за 2019 рік Міністерство фінансів перевірило 24,5 млн одержувачів субсидій, соціальних виплат та пільговиків. В ході перевірки з’ясувалося, що додатково необхідно перевірити ще 12,9 млн одержувачів.

Нагадаємо, що на сайті парламенту зазначено, що стягнення державної допомоги буде здійснюватися з громадян, які приховали своє реальне матеріальне становище і відмовляються повертати гроші країні. Також судових розглядів не уникнути українцям, які відмовляються сплачувати аліменти.

Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія з 1 червня поточного року припиняє виплату прожиткового мінімуму. У той же час з 1 липня в три рази підвищується податок на додану вартість – з 5% до 15%.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу