Українці побили рекорди з відкриття ФОП

Поділитися:

В Україні упродовж 11 місяців поточного року рекордно зросла кількість фізособ-підприємців (ФОПів). За цей час стало на 85 тисяч більше, а загальна їх кількість становить майже 2 мільйони, наводить дані Опендатабот.

Аналітики зазначають, що незважаючи на карантинні обмеження та протести проти запровадження обов’язкової видачі чеків, громадяни відкривали бізнес.

Повідомляється, що таке зростання стало рекордом за останні п’ять років.

«Після очищення від сплячих ФОПів у 2016-2017 рр. українська фопономіка показує стійкий приріст. Темп реєстрацій нових підприємців перекривав закриття старих ФОПів навіть під час карантинних локдаунів та протестних рухів», – додають аналітики.

Як відомо, з 1 січня наступного року майже всі ФОПи в Україні муситимуть встановити реєстратори розрахункових операцій (РРО, касові апарати), щоб видавати чеки. РРО мають встановити усі, за винятком: самозайнятих (ФОП першої групи з оборотом до одного мільйона на рік і без найнятих співробітників); ті, хто не здійснюють розрахункові операції (працюють тільки з бізнесом).

Перевірки почнуться після закінчення карантину.

Раніше ми повідомляли про плани Верховної Ради про реорганізацію спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Депутатами буде розглянуто нові правила роботи ФОП.

Нагадаємо, що для українських ФОП збільшать податки з грудня 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу