Українці отримають компенсацію заробітку, втраченого через карантин

Поділитися:

Кожен офіційно працевлаштований українець, застрахований у Фонді соціального страхування, має право на отримання компенсації заробітку, втраченого через карантин. Про це повідомила пресслужба ФССУ.

У відомстві зазначили, що виплату можуть отримати частково безробітні, фізичні особи-підприємці і самозайняті особи, які втратили заробіток через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином.

Нарахування допомоги від Фонду здійснюватиметься на підставі відповідних лікарняних листків, але за умови зазначення причини непрацездатності – «ізоляція від COVID-19-11».

«При обчисленні середньоденного доходу для визначення розміру допомоги від ФССУ період звільнення від сплати єдиного внеску вважається невідпрацьованим з поважних причин. Ці місяці не включаються у розрахунковий період», – акцентували у ФССУ.

У відомстві пояснили, що період часткового безробіття не є поважною причиною, тому не буде виключатися з розрахункового періоду. При обчисленні середньоденної заробітної плати для таких осіб враховують нараховану заробітну плату, з якої сплачено ЄСВ.

Як повідомлялося, у квітні поточного року в Україні найвища заробітна плата штатних працівників була зафіксована в галузі «Фінансова та страхова діяльність».

У розрізі регіонів найвища нарахована зарплата в квітні була в Києві – 15278 гривень, а найнижча – в Чернівецькій області – 7560 гривні.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу