Українці активно виводять з країни свої капітали після карантину

Поділитися:

За інформацією фахівців Національного банку України, з початку 2020 року е-ліміти на операції в іноземних банках відкрили на 60% більше громадян (12,3 тис. Осіб), ніж за весь 2019 рік. Так, обсяг грошових переказів за кордон зріс на 24% в порівнянні з періодом за весь 2019 рік – до $ 152,8 млн.

Відомо, що найбільшу суму коштів фізособи вивели на закордонні рахунки в березні 2020 року, в момент початку карантину по Сovid-19 – $ 31,6 млн. У цьому місяці було відкрито 1,9 тис. Е-лімітів. На другому місці за активністю виявився липень: було відкрито 2,4 тис. Е-лімітів та виведено $ 25,7 млн.

Слід зазначити, що за останні півтора року рахунками в іноземних фінансових установах обзавелися більш 20 тис. Українців. Загальна сума виведених на ці рахунки коштів склала $ 276 млн. І це тільки офіційно, в законодавчих рамках. Яка сума коштів була виведена в обхід офіційних процедур – залишається невідомим.

Нагадаємо, що нові правила фінмоніторингу розв’язують руки банкам в плані контролю коштів і рахунків клієнтів. Про це заявив глава Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко після того, як монобанк заблокував переклад на 150 грн. Переклад провели лише після того, як Олексій надав посилання на декларацію брата на підтвердження джерела коштів, який той йому перекладав.

Раніше повідомлялося, що більш ніж половина фінансових установ України вважають стан фінансового сектора країни задовільним. Разом з тим близько третини керівників досі оптимістично оцінюють стан справ.

Такі дані свого опитування серед керівників банків у неділю, 31 травня, опублікував Національний банк України. Згідно з опитуванням кількість тих, хто вважає загальний рівень ризику високим або дуже високим, зросла за останні пів року до 37%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу