Українці активно повертаються до Польщі, на робочі місця

Поділитися:

В Польщі було зафіксовано понад 20 тисяч прибулих. При цьому помітна тенденція — працівників з інших країн польські компанії беруть на роботу охочіше, ніж своїх. І, як правило, зарплату їм платять меншу.

З точки зору кількості гастарбайтерів — тут все дуже залежить від сфери. Якщо в харчовій промисловості обертів після локдауна вже наростають, то автомобільна поки ще і не мріє про докарантинні показники. Однак польські експерти впевнені в тому, що зростання числа українських працівників на виробництвах, фермах і в компаніях їх країни ще попереду.

Станом на зараз кількість українських громадян, які працюють в Польщі, ще не повернулася до докарантинної. Офіційна статистика свідчить, що на даний момент в країні всього 2 млн іноземних працівників, більшість з яких — українці. Однак підрахувати точніше складно, оскільки частина працює в тіньовому сегменті — найчастіше це сільгоспроботи.

Тим часом в Польщі частіше задоволені українськими працівниками — вони працюють на совість і задовольняються відносно невеликими зарплатами. Також в Польщі склалася думка, що українці — добропорядні та підготовлені до роботи люди.

Раніше повідомлялося про зміни, які карантин вніс в процес та головні показники трудової міграції в Україні.

Тим часом за офіційними даними, безробіття зростає і в Європі, і в Україні. Велику роль в цьому питанні зіграв коронавірусний карантин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу