Українських газосховищ заважає корупція

Поділитися:

Українські підземні сховища газ повертаються до рівня використання потужностей, який був при Радянському Союзі. Це відбувається через глобальні кризові тенденції.

Таку думку в четвер, 28 травня, в інтерв’ю НВ Бізнес висловив колишній топ-менеджер Національної компанії «Нафтогаз України» Андрій Фаворов.

За його словами, головна проблема українських сховищ в тому, що вони знаходяться в Україні. У потенційних споживачів послуги зі зберігання є великі питання до незалежності судів, до захисту прав інвесторів, – пояснив Фаворов, додавши, що українські ПСГ дуже привабливі, особливо з огляду на введений режим митного складу, який дає можливість клієнтам не платити за розмитнення.

Разом з тим на його думку бізнес-перспективи цього проекту упрутся в стелю верховенства права в Україні.

Нагадаємо, за січень-квітень 2020 року в газові сховища України було закачано 2 318 мільйонів кубометрів газу що на 33% більше, ніж показники 2019 року.

При цьому величезний внесок в наповнення ГТС внесли іноземні трейдери. За перші чотири місяці поточного року вони закачали 551 мільйонів кубометрів газу. Це на 162% вище показника минулого року.

Читайте також
30 Травня 2024 року - 16:58
У застосунку «Резерв+» вже 1,3 мільйона військовозобов’язаних громадян оновили свої...
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...