Українські табачники отримають нове оподаткування

Поділитися:

Новий механізм оподаткування тютюну незабаром запрацює в Україні. Відповідний законопроект ухвалили у першому читанні народні депутати, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Документ вносить зміни до Бюджетного кодексу, якими визначатиметься зарахування акцизів з тютюну до місцевих бюджетів. Також синхронізує відповідність з податковими нормами, закладеними у так званий податковий «ресурсний законопроект», який наразі знаходиться на доопрацюванні до другого читання.

За новою схемою оподаткування тютюну, Казначейство буде зобов’язано зарахувати акцизний податок з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин для електронних сигарет до місцевих бюджетів пропорційно до часток в автоматичному режимі. Частка розраховується, як співвідношення.

Частка розраховується як співвідношення вартості реалізованих товарів на певній території за звітний місяць у загальній вартості тютюнових категорій товарів у цілому за звітний місяць по Україні. Розрахуванням таких часток щомісяця буде займатися Податкова служба.

У бюджетному комітеті тим часом рекомендував ще доопрацювати документ, перш ніж ухвалювати в цілому. Зокрема, посилити відповідальності держорганів у процесі розподілу і зарахування податку.

Нагадаємо, що український уряд запропонував Верховній Раді запровадити електронні перевірки. Відповідний проект закону підтримав Кабінет міністрів.

Документ передбачає, що платники податків повинні подавати до Державної податкової служби достовірну інформацію, експортовану з вихідної системи обліку, про наявність та стан активів, капіталу, що є у власності, а також зобов’язань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу