Українські шахти зможуть виробляти водень

Поділитися:

Інноваційний центр німецької компанії «h2herten» показав української делегації під головуванням в.о. міністра енергетики Ольги Буславец передові водневі технології.

«H2herten виступає майданчиком для випробування різних інноваційних технологій, зокрема виробництва та зберігання водню. Показовим є об’єднання бізнесу і муніципалітету, які працюють пліч-о-пліч, створюючи ідеальні умови для компаній, які можуть проводити дослідження і випробування технологій відновлюваної енергетики. Цей досвід є надзвичайно цінним для подальшої трансформації вугільних регіонів в Україні », – зазначила глава Міненерго.

Відомо, що крім демонстраційних проектів, інноваційний центр має експериментальну енергетичну установку з повним циклом power-gas-power з накопиченням і зберіганням водню.

Слід зазначити, що всі водневі об’єкти були профінансовані Європейською Комісією через Спільне підприємство в рамках проекту «Воднева мобільність Європи».

Нагадаємо, що ТОВ «Н2» уклало меморандум з вітчизняними компаніями «Укргідроенерго» і «Енергоатомом» для реалізації українського будівельного заводу з виробництва водню. Про це повідомляє прес-служба компаній.

Вказується, що сторони домовилися спільними зусиллями побудувати завод на сумарну суму інвестицій в 1 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що створення вертикально-інтегрованої компанії на базі ПАТ «Центренерго» і державних шахт було схвалено кабінетом міністрів. На думку уряду, така структура підвищить шанси на успішну приватизацію «Центренерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу