Українські кавуни цього літа втричі дорожче за торішні

Поділитися:

Зараз ціни на кавуни досягають 4-6 гривень за 1 кілограм. За останні кілька років вартість ягоди досягла свого найвищого рівня.

За відомостями Української плодоовочевої асоціації, погодні умови змінили цінову політику. Низькі температури пізньою весною і на початку літа затримали початок сезону кавунів на кілька тижнів. Це також впливає на більш пізні сорти.

Профільні експерти відзначають, що ті аграрії, які зважилися в холодну погоду сіяти насіння, зараз знаходяться у збитку. Вони втратили врожай і отримали нерівномірні сходи. Відповідно на ринок продукт також надходить нерівномірно.

Найвища ціна на ягоду була в 2018 році – близько 2,5 гривень за кілограм. В інші роки кавуни продавали по 1,50-2 гривні за 1 кілограм.

Ми вже повідомляли, що Україна значно затримає доставку кавунів до Європи через пандемію коронавірусу і введення карантину. При цьому українська ягода найпопулярніша серед німців.

Варто також відзначити, що українці досить скептично ставляться до ранніх кавунів, так як вважається, що в них високий вміст нітратів. Аналітики кажуть, що попит на кавуни з Херсонської області залишається високим.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу