Українські кавуни не подешевшають

Поділитися:

В Українській плодоовочевої асоціації розповіли про зміни цін на овочі, фрукти і баштанні культури. Так, попри велику кількість кавунів на ринках і короткочасне зниження цін на них, до кінця тижня пропозицію збільшило попит і викликало підвищення цін на ягоду.

Експерти заявляють, що минулого тижня продовжувалося масове сезонне зниження цін, яке буде рости і далі у міру зростання пропозиції на ринку.

При цьому вартість кавунів, що продемонструвала падіння на початку минулого тижня через стрімке збільшення пропозиції, до кінця тижня знову показала зростання.

“До кінця аналізованого періоду оператори ринку не спостерігалося надлишку продукції на ринку, і ціни на кавуни там кілька відновилися. Як результат поточного тижня в цілому: незначне просідання цін на даний вид баштанних в Україні з 0,14 долара / кг до 0,13 долара / кілограм “, – відзначили експерти плодоовочевої асоціації.

Нагадаємо, що в Україні стали масово дешевшати кавуни: ринкова ціна на фрукт впала на 37,5%. Аналогічний спад цін спостерігається і стосовно помідорів, як свідчать відповідні ринкові дані.

Раніше повідомлялося, що зараз ціни на кавуни досягають 4-6 гривень за 1 кілограм. За останні кілька років вартість ягоди досягла свого найвищого рівня.

За відомостями Української плодоовочевої асоціації, погодні умови змінили цінову політику. Низькі температури пізньою весною і на початку літа затримали початок сезону кавунів на кілька тижнів. Це також впливає на більш пізні сорти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу