Україна зможе поставляти водень в Європу

Поділитися:

Україна і Німеччина організували спільні дослідження в рамках яких вітчизняні та міжнародні фахівці оцінять перспективи української газотранспортної системи в контексті поставок водню в ЄС. Про це стало відомо за підсумками брифінгу голови Міністерства закордонних справ України з німецькими колегами.

Відзначимо, що перемовини з цього приводу сторони вели в режимі онлайн конференції. На поточний момент саме Німеччина є тією європейською країною, в якій існує один з найбільших ринків споживання водневої енергетики.

В контексті цього розглядаються перспективи України стати однією з тих країн, які можуть поставляти цей ресурс через власні газотранспортні системи.

“Для України це означає інвестиції в технології, ТГС і прибуток від торгівлі воднем. Ми домовилися, що співпраця з Німеччиною продовжиться у вигляді розробки дорожньої карти розвитку енергетичного партнерства”, – розповіли про плюси співпраці з Німеччиною в МЗС.

Також в міністерстві підкреслили, що в контексті Європейської зеленого угоди, Європа розглядає Україну саме як країну, де можна покращити розвиток водневої енергетики, що є очевидним плюсом для самої України.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні успішно пройшли перші випробування водню. Вони були організовані за сприяння Регіональної газової компанії (РГК) в рамках проекту EU Hydrogen Strategy.

Міністерство енергетики України має намір підписати з Німеччиною меморандум про нове енергетичне партнерство, який передбачає розвиток водневих технологій в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу