Україна запроваджує нові мита на білоруську продукцію

Поділитися:

Україна запроваджує мита на імпорт білоруської фанери та картопляного крохмалю. Про це повідомили в Міністерстві економіки за підсумками засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, передає «Перший Діловий»‎.

За результатами антидемпінгових розслідувань Комісія встановила наявність обгрунтованих підстав для застосування мита строком на 5 років. Зокрема, на фанеру митна ставка становить від 25 до 41% в залежності від виробника, а на картопляний крохмаль — 23,8%.

Окрім цього були застосовані антидемпінгові мита на дерево-стружкові плити з Росії та Білорусі — 45% і 18% відповідно. При цьому Комісія продовжила на 5 років дію антидемпінгових заходів щодо імпорту російських дерево-волокнистих плит.

Раніше комісія вирішила застосувати мита на п’ятирічний термін. Так, антидемпінгове мито на імпорт в Україну теплоізоляційних матеріалів з Білорусі буде за ставкою 35,41%, з Росії — за 76,38%.

На думку експертів, для Білорусі взагалі не критична українська продукція, а для України — так, тому що Білорусь є реекспортом українських товарів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу