Україна запропонує Німеччині разом робити водень

Поділитися:

Міністерство енергетики України має намір підписати з Німеччиною меморандум про нове енергетичне партнерство, який передбачає розвиток водневих технологій в Україні.

Відомо, що в кінці серпня глава Міненерго має намір відправитися з візитом до Німеччини, де планує підписати документ.

“Україна їде туди, щоб запропонувати певні пілотні проекти з масштабами від 100 МВт за аналогією з реалізованим в Марокко проектом сонячно-водневої станції потужністю 100 МВт”, – говорять в Міненерго.

Так як Німеччині недостатньо буде власних ресурсів для виробництва поновлюваного водню, тому країна розглядає Україну як партнера для отримання цього ресурсу.

Відомо, що виконавчий віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс представив нещодавно європейську водневу стратегію, де Європа розцінює Україну як партнера, але для цього необхідно розвивати внутрішній ринок водню.

“Нас в Європі бачать партнером на 10 ГВт. Що це означає? Є така можливість, і нас будуть підтримувати. Але є одне “але”, яке не прописано, але проговорено. Вони будуть підтримувати тільки ті країни, які у себе створюють внутрішній ринок водню. Тіммерманс чітко дав зрозуміти: друзі, ми готові вам допомогти на 7,5 ГВт, щоб ви їх створили і імпортували, але на 2,5 ГВт ви повинні створити власний ринок “, – пояснюють експерти Міненерго.

Нагадаємо, що в Міністерстві енергетики розглядають можливість будівництва в Україні заводу з виробництва водню, щоб експортувати його в ЄС. Про це заявила тимчасово виконуюча обов’язки міністра енергетики.

Раніше повідомлялося, що в Росії збираються ретельно контролювати питання видобутку вуглеводню в акваторії Чорного моря у Кримських берегів. Про це повідомляють російські парламентарії в Державній думі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу