Україна забезпечує продовольством 150 млн. чоловік у всьому світі

Поділитися:

Наша країна постачає продовольчі товари сто п’ятидесяти мільйонам чоловік у всьому світі.

Такий підрахунок зробив вчора, 16 жовтня заступник міністра економіки, торгівлі і сільського господарства (Мінекономіки) Тарас Висоцький на брифінгу в режимі онлайн з нагоди Всесвітнього дня продовольства і 75-річчя Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН – ФАО.

За словами Тараса Висоцького, роль Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН за останні 75 років в подоланні голоду в світі величезна. І наша країна може істотно допомогти у вирішенні цієї проблеми. Але для цього їй необхідна інтеграція світових технологій у виробництво, залучення інвестицій, адже, наприклад, зрошення вимагає істотного фінансування. А найважливіше, Україні необхідна інтеграція в міжнародні ланцюга поставок.

Заступник міністра повідомив вражаючий підрахунок:

«Ми підрахували – і це було підтверджено джерелами міжнародних розрахунків, – що Україна годує 150 млн населення, при власному населенні трохи більше 40 млн. Можливість збільшити цю цифру вдвічі – це реально досяжно».

Крім цього, Висоцький поскаржився на закритість карантину, в результаті якого зменшилися обсяги міжнародної торгівлі. За словами заступника міністра без міжнародної торгівлі не можна в світі нагодувати всіх голодних.

Нагадаємо, згідно зі звітом ФАО – продовольчої і сільськогосподарської організації ООН – в серпні зростання цін на продукти харчування продовжилося, підтримавши тим самим тенденції, що склалися в червні і липні поточного року.

Також раніше ми повідомляли про те, що інфляційний тиск повинен підсилитися восени через ослаблення обмінного курсу, зростання світових цін на енергоносії і поступового відновлення внутрішнього попиту, переважно на продукти харчування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу