Україна вступить в Безвугільний альянс

Поділитися:

У прес-службі Міністерства енергетики розповіли, що наша країна має намір вступити в Безвугільний альянс.

“Україна незабаром приєднається до Безвугільного альянсу. Ми плануємо поступово скоротити кількість вугільних шахт і до 2070 року відмовитися від використання викопного виду палива, придбавши повну кліматичну нейтральність. Трансформацію вугільних регіонів важливо супроводжувати створенням нових економічних стимулів, щоб на базі підприємств вугільної галузі з’явилися нові конкурентоспроможні кластери, нові інноваційно-технологічні галузі “, – сказала заступник міністра енергетики.

Відомо, що зараз йде процес узгодження з посольством Великої Британії для підтримки розробки нової енергетичної стратегії України до 2050 року урядом Великобританії. Крім того, нова стратегія буде розроблятися на базі моделі низьковуглецевого розвитку енергетичного сектора, декарбонізації з урахуванням Європейського зеленого курсу.

За словами чиновниці, прагнення України до декарбонізації економіки і посилення участі в глобальній боротьбі зі зміною клімату недавно задекларував Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Міжнародному саміті кліматичних амбіцій.

При цьому Міністерство енергетики докладає значних зусиль в цьому напрямку. Зараз завершується підготовка другого Національного певного вкладу в Паризькі угоди, і триває розробка інтегрованого плану по енергетики та клімату до 2030 року.

Нагадаємо, що в ході Першого німецько-українського енергетичного дня Міністерство енергетики заявило, що всі збиткові шахти України будуть закриті протягом 10 років згідно з проектом Концепції трансформації вугільної галузі. Крім того, в найближчі роки також буде мінімізовано дотування вугільних підприємств з бюджету.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України збираються організувати розслідування відносно великої збитковості підприємств вугільної галузі. Для цього в парламенті була створена спеціальна слідча комісія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу