Україна виставить на торги золотоносні ділянки

Поділитися:

Державна служба геології та надр України анонсувала продаж прав на видобуток золота на двох ділянках в Савранському районі Одеського регіону – «Квітковському» і «Майському» – терміном на 5 років.

Відомо, що площа першого родовища досягає 668,6 гектара (25 свердловин), а другого – 252,2 га (177). При цьому, Держгеонадра планують таким же чином продати два золотоносних ділянки в Дніпропетровській області.

«Україна має величезні поклади золота, за підрахунками – близько 3 тисяч тонн. Але ми не використовуємо свій потенціал, а золото, яке використовується у виробництвах, завозять з-за кордону », – розповідають в Держгеонадрах.

Слід зазначити, що розробка відповідних родовищ є дуже витратною процедурою: тільки на розвідку необхідно знайти близько 3 мільярдів гривень.

«Ми закликаємо інвесторів вивчити запропоновані лоти, а зі свого боку гарантуємо організацію і проведення чесних торгів і прозорих умов роботи кожного надрокористувачу», – резюмував начальник служби.

Відзначимо, що аукціон з продажу права на золотодобування передбачається провести 23 грудня.

Раніше повідомлялося, що Державна служба геології та надр України створила спеціальний онлайн-калькулятор, який дозволяє українцям самостійно і в автоматичному режимі розрахувати вартість спецдозволів для користування українськими надрами.

Нагадаємо, що 12 листопада поточного року ціна на золото поповзла вгору, що видно з результатів торгів. Так, вже вранці на нью-йоркській біржі Comex ціна грудневого ф’ючерсу на золото виросла майже на 0,4%. У грошовому вираженні це близько 7 доларів США. Таким чином, вартість тройської унції становила 1868,6 доларів. Тим часом відомо також, що подорожчали і грудневий ф’ючерс на срібло – ціна зросла на 0,35% і склала 24,4 долара за одну унцію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу