Україна вирощує менше 1% енергокультур

Поділитися:

На даний час в Україні почали вирощувати так звані енергетичні рослини — це тополя, верба, міскантус. Під культурами всього 6,4 тисячі гектарів, а може бути до 4 мільйонів. Про це розповів Юрій Шафаренко, заступник голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Енергетичні рослини — відмінна допомога з точки зору енергоефективності України. Вони можуть заощадити величезну кількість «блакитного палива». За оцінками експертів, мова може йти про заміщення в еквіваленті 20 млрд кубометрів на рік.

Для активізації вирощування цих культур був розроблений законопроект, над яким працювали фахівці з Міненерго та Держенергоефективності, біоенергетичної асоціації України та інших відомств. У ньому передбачені пільгові умови для тих компаній, які будуть займатися вирощуванням енергетичних рослин — терміни оренди та орендна плата тощо.

Раніше повідомлялося про 37 млрд кубометрів газу економії внаслідок використання енергетичних рослин, біометана та сільськогосподарських відходів.

Також ми писали про те, що газ на світових ринках почав дешевшати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу