Україна відмовилася вводити квоти на імпортні міндобрива

Поділитися:

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі завершила спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну азотних і фосфорних мінеральних добрив, незалежно від країни походження та експорту, вирішивши не застосовувати спеціальні заходи. Відповідне рішення комісії опубліковано в газеті Урядовий кур’єр.

Комісія вказала, що застосування спеціальних заходів суперечить національним інтересам України.

Ініціатором введення квот виступило Міністерство розвитку економіки у відповідь на звернення компаній Дніпроазот, Рівнеазот, Азот (Черкаси) і Сєвєродонецький Азот. Останні три підприємства входять в холдинг Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа.

На думку експертів, у разі введення квот на імпорт добрив додатковий прибуток Ostchem за рахунок монопольного становища на ринку склала б до $ 500 млн в рік.

У той же час в галузевій асоціації Союз хіміків України заявили, що «рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі є антидержавним» і готують всю необхідну юридичну базу для подачі апеляції на це рішення МКМТ.

Раніше ми розповідали про те, як сільгоспвиробники протестують проти введення квот на імпорт мінеральних азотних добрив, а вітчизняні виробники добрив отримують надприбуток.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу